Resa

Julmarknader i Tyskland och Europa

Tyskland är inte bara julens hem utan också julens födelseplats. Detta faktum fick jag med mig när jag besökte städerna Düsseldorf, Frankfurt och München under min första resa till Tyskland för några år sedan. Jag hade sett fram emot att besöka alla tre städerna men hittade bara tid att besöka Köln, Frankfurt och Düsseldorf. Även om julmarknaderna är mycket populära över hela världen, är de särskilt populära i Tyskland. Dessa marknader är enorma, vidsträckta, mångfärgade och fulla av aktivitet under hela året.

De två mest besökta julmarknaderna i Tyskland finns i Dortmund, där över tre och en halv miljoner besökare av mer än 300 stånd besöker varje dag. Den största julmarknaden i Europa finns i centrala Tyskland, i stadens centrum nära den gotiska katedralen. Den största i Europa finns i Hamburg, som är värd för det största julfirandet efter jul i Europa. Förutom julmarknaderna har staden också traditionella julparader. Dessa parader pågår i flera månader och njuts av många tusentals besökare.

En annan stor julmarknad i Tyskland är i den lilla staden Wittenberg. Denna stad med inte mer än tolv tusen invånare är känd för sina jul- eller nötknäpparespel. I mer än tusen år har pjäsen spelats här och lockat publik från hela Tyskland och utanför. Pjäserna inkluderar traditionella julkaraktärer som vise män, carolers och clowner tillsammans med underhållare som änglar, renar och nötknäppare.

En bit bort från de traditionella julmarknaderna i Tyskland ligger kuststaden Offenbach. Denna vackra stad, med sina terrakottabyggnader, har en lika vacker hamn. Denna hamn, även känd som ”Herrmanns vik”, är särskilt populär bland turister under jullovet. Förutom enstaka traditionella dop av ett spädbarn i ett dopslott, är detta en tid för hela familjen att njuta av lite kul i solen. Vid denna tidpunkt på året firas även hösten på vintersäsongen. Hela staden är värd för en traditionell julmarknad på novemberafton.

Några av de mest populära julmarknaderna i Tyskland, liksom i de flesta europeiska länder, hålls i Centraleuropa. Städer som Wittenberg, Offenbach och Hamburg har många turister på besök för julfirandet. Även om de är mycket mindre i storlek än de flesta andra tyska städer, har Schwazverein i Schwaz Österrike en imponerande marknad sent på kvällen. Andra populära europeiska städer som har populära sommarmarknader inkluderar Schweiz och Nederländerna.

För dem som reser längre bort finns det två andra platser som är populära för sina fantastiska julmarknader. Dessa är London och Birmingham. Båda dessa platser är värd för stora nationella julmarknader och har massor av traditionella byar och medeltida städer, tillsammans med lokal mat och dryck. Birmingham har också en stor marknad i en av stadens största kyrkor, som lockar tusentals besökare varje år. Även om båda städerna har några av samma gammaldags semesterdofter och sevärdheter, finns det så många olika marknader som äger rum att det är omöjligt att uppleva dem alla på en enda semester!

Kommentarer inaktiverade för Julmarknader i Tyskland och Europa

Mitt namn är Lena och det är jag som skriver här på sajten och bloggen. Hoppas ni hittar bra tips!