Inreda sovrum

Vem har inte önskat sig att få bo på hotell lite oftare? Med några enkla knep kan du få till samma sköna känsla i ditt eget sovrum. Ett första tips kan vara att välja rätt storlek på dina möbler. I ett sovrum vill du kunna andas och röra dig på ett harmoniskt sätt men en alldeles för stor säng eller en klumpig fåtölj på helt fel ställe kan göra det svårare att slappna av i rummet som är ditt allra mest privata. Det är där du vill kunna återhämta dig inför nästa dag på din arbetsplats eller i skolan.

Känsla för färg

Om ditt rum redan är ganska litet bör du kanske hoppa över de allra mörkaste nyanserna när det gäller din inredning. Tänk i stället ljust och lätt, i bästa hotellrumstil, men använd gärna färg på kuddar, sängkläder eller andra accessoarer. Varför inte en bukett fräscha snittblommor? Glöm heller inte bort väggarna. Efter att ha inrett sovrummet med säng, matchande sängbord och rätt belysning hamnar ofta våra finaste målningar eller andra tavlor i vardagsrummet eller matsalen i stället för på sovrumsväggarna. Dock är det i sovrummet du somnar och vaknar varje dag, så visst är du värd att ha något vackert att titta på även där?

Glöm inte förvaringen

Har du möjlighet att inreda ett helt rum till en lyxig walk-in-closet? Härligt! För oss andra kan en genomtänkt planering och gott om förvaringsplatser också hjälpa till att hålla ytorna rena och snygga i sovrummet. Små brickor eller korgar samlar upp alla de där småsakerna som har en tendens att aldrig hitta sin rätta plats men som du ändå vill ha inom räckhåll. En snygg tvättkorg håller också rummet harmoniskt, även i dina mest stressade stunder. Ännu ett expertknep är att välja sängbord med förvaringsmöjligheter, kanske en liten byrå på var sida om sängen för böcker, mobilladdare med mera.