Inreda hemmakontor

Många av oss har ett behov av ett hemmakontor och det finns en del att tänka på när du inreder ditt kontor där hemma. För det första är det viktigt att välja en passande plats där du kan få arbetsro, helst ska det inte finnas några distraktioner i närheten. Det optimala är att ha ett eget rum som hemmakontor men om det inte finns möjlighet till det bör du försöka välja en lugn vrå någonstans i ett annat rum. Det ska gärna vara sparsamt med inredningsdetaljer så att du kan fokusera enbart på ditt arbete när du befinner dig i rummet.

Möbler i ett arbetsrum

Om du spenderar mycket tid med att arbeta på ditt hemmakontor är möblerna viktiga. Framför allt behöver du kolla på ergonomiska arbetsstolar och hitta en som gör att du sitter i en bra arbetsställning, utan att överanstränga din rygg. Den ska gärna vara ställbar så att du kan ändra position. Om du har mycket papper och liknande, se till att skaffa ett skrivbord eller datorbord med gott om förvaring. På så sätt slipper du ha allting framme och det blir inte så rörigt. Det är viktigt att ha plats till allt du behöver på kontoret, även om det inte finns så mycket utrymme. Det finns många smarta möbler som underlättar för detta.

Belysning och el

Belysning är något som är väldigt viktigt när du sitter och arbetar. Du måste kunna se ordentligt för att du inte ska överanstränga dina ögon och på så sätt få huvudvärk eller liknande. Se också till att det finns gott om eluttag på platsen för ditt kontor då både dator, skrivare och annat behöver strömtillförsel. Sladdarna ska helst inte behöva dras långt eller ta upp för mycket plats. Om ditt hemmakontor har fönster bör du investera i persienner eller dylikt så att inte solen bländar dig eller så att du blir distraherad av vad som pågår utomhus. Gör även ditt hemmakontor trevligt med lite fotografier och någon växt.