Inreda uterum

Uterummet är en plats där vi ofta samlas för att bara koppla av och umgås, speciellt under sommarmånaderna. Det bör vara en mysig oas som förlänger hemmet. Det som du bör tänka på när du ska inreda uterummet är om det ska vara en matplats eller en plats där du bara slappar och tar det lugnt. Har du ett tillräckligt stort uterum kanske du får plats med båda delarna. Annars bör du välja en inriktning.

En sak som du bör tänka på när du inreder ett uterum är klimatet som vi har i Sverige. Eftersom det är så pass kallt stora delar av året begränsar detta användningen av uterummet. Kanske har du turen att ha ett inglasat uterum och då går det såklart att sitta där även under vintermånaderna. Om du planerar att använda uterummet under höst och vinter bör du bunkra upp med filtar och värmelampor för en extra mysfaktor.

När du ska inreda ett uterum bör du också fundera på vilken typ av möbler du vill ha. Vill du ha stora och mysiga möbler eller lite mer funktionella? Valet är såklart ditt och beror lite vad du ska använda rummet till. Ett tips är att gå runt i butiker och kolla på så många alternativ som möjligt. Ha inte för bråttom att bestämma dig utan ta din tid och se efter vad som finns.

Många gillar att inreda med mycket växter i uterummet eftersom detta förstärker känslan av att befinna sig utomhus. Det är också ett enkelt sätt att få mycket mer liv i rummet. Låt dig inspireras av andra och titta på bilder. Sociala medier är ett perfekt sätt att få inspiration och idéer som du kanske aldrig skulle ha tänkt på själv. Glöm inte bort de små detaljerna för det är dessa som gör rummet unikt och något alldeles extra.