Installera myggnätsfönster

Flugor, myggor och andra surrande insekter är något som hör den svenska sommaren till och är något man vanligtvis knappt tänker på. Har man fått in getingar i bostaden, flugor i köket eller myggor i sovrummet är det dock svårt att tänka på något annat. Det är underbart att kunna ha fönster öppna under sommarhalvåret och få in frisk luft, men dessa surrande insekter får gärna stanna på utsidan. Det bästa sättet att kunna hålla fönster öppna och samtidigt stänga ute insekter är att installera myggnätsfönster. Detta kanske låter krångligt men det är det absolut inte. Moderna myggnätsfönster är mycket enkla att installera.

Var?

Sovrumsfönstret är ofta det första man tänker på när man vill installera myggnätsfönster, men det är en klar fördel att installera dem i alla de fönster man vill ha öppna, till exempel fönster i kök, badrum och vardagsrum.

Mät – beställ – installera

Det första du behöver göra när du bestämt dig för att installera myggnätsfönster är att kontrollera att fönstren öppnas utåt, eftersom de flesta myggnätsfönster kräver det. Myggnätsfönster passar bara i fönster som öppnar utåt. Mät därefter dina fönster och beställ dem enkelt på myggnet.se. På webbsidan finns en beskrivning på hur du mäter dina fönster. Du installerar dem enkelt själv i fönsternischen. Att installera dessa myggnätsfönster är mycket enkelt och du behöver inga specialverktyg.

Myggnets myggnätsfönster

Dessa moderna myggnätsfönster monteras inne i fönsternischen. De tar mycket liten plats och du kommer knappt att se dem när de inte är fördragna. De är veckade, så kallat plisserade, och kan därmed skjutas ihop och sträckas ut, vilket gör att de tar minimalt med plats och de sluter tätt. Konstruktionen är enkel och okomplicerad, till exempel saknas kassett och fjädermekanism, vilket både gör dem lätta att montera och samtidigt extra hållbara. Att nätet i fönstren inte påverkas av vare sig vatten eller vind gör också att dessa myggnätsfönster kommer att hålla länge.