Så kan en ny färg på väggarna bli en del av din inredningsstil

Det är viktigt att du trivs i ditt hem, då det trots allt är där du ska spendera större delen av ditt liv. Genom att måla om regelbundet kan du hålla ditt hem fräscht och uppdaterat och du kan även få möjlighet att utveckla en helt personlig stil varje gång du målar om. Lite färg kan göra underverk för vilket rum som helst och om din stil har förändrats sedan du senast uppdaterade hemmet bör du investera i bra målarfärg. Nedan ska vi ge dig tips på hur du kan skapa en helt unik stil med hjälp av lite målarfärg.

Håll dig till en och samma färgskala

Det finns färger som passar ihop och färger som inte gör det. Fundera över vilken färgskala du gillar, till exempel genom att besöka en målarbutik och utforska lite färgprover. I många fall kan du även få med dig en burk med lite färg hem så att du kan testa på en liten del av väggen för att se hur den ser ut i hemmets ljus. Ett annat tips är att söka runt på nätet efter inspiration. Det finns många inrednings- och renoveringssidor att utforska och kanske hittar du en färgskala som faller dig i smaken. Försök då att hålla dig till samma skala i hemmets alla rum.

Skapa spännande kontraster

Många frestas av att måla alla hemmets väggar i vitt eftersom det är enkelt och smidigt – allt passar överallt. Dock kan enbart ha vita väggar kännas tråkigt och ge en väldigt opersonlig känsla. Om du vill hålla dig till ljusa färger, men undvika tråkiga vita väggar, kan du med fördel utforska olika färgskalor av ljusa kulörer och kombinera dessa med varandra för att skapa oväntade, spännande kontraster. Måla vissa väggar i en färg och andra i en annan färg. Låt hemmet bli din målarduk – det finns inga regler för hur ett hem ska se ut. Testa dig fram och skapa din helt egna stil!