Hemmet

Bekvämt att anlita hjälp med flyttstädning

Om du planerar att flytta, flytta rengöring är lika viktigt som själva flytten. Flytta ren kan spara en hel del krångel, huvudvärk och pengar i det långa loppet. Det finns mycket att hantera. Här är en lista över allt som behöver göras vid en flyttstädning. Hela bostaden kommer att behöva rengöring uppifrån och ner:

Ta bort fläckar och damm från alla nivåer och hyllor, särskilt golv och lägre nivåer men även dörrar, dörrkarmar och andra dörröppningar rengörs vanligtvis av ett professionellt flyttstädningsföretag som använder specialiserad utrustning. Stoppade möbler, draperier, målningar, tavelramar, fönsterbrädor och alla heltäckningsmattor behöver dammsugas och eller rengöras med en stark dammsugare. Stoppade objekt bör tas bort från golvet. Matta bort först, följt av heltäckningsmattor områden, sedan mattor. Väggpapper bort, vägg gränser rengöras, baseboards rengöras och alla andra synliga ytor.

Eventuella elektriska lådor och lösa ledningar bör säkras innan den rörliga städservicen anländer. Ledningar måste säkras för att undvika att snubbla under draget. Stoppade möbler ska flyttas till det bortre hörnet av rummet. Allt som kan flyttas eller förvaras utanför enheten ska förvaras i en lagerlokal tills de rörliga städproffsen kommer. Stoppade förvaringsenheter måste rengöras noggrant, inklusive underbrädor, stoppning och gardiner.

Firmor som erbjuder flyttstädning använder särskild utrustning för att ta bort den smutsiga uppbyggnaden från moppar och kvastar. Så snart som moppningen och kvasten är igenom, används en speciell torr mopp med en mild tvättmedelslösning för att skölja golven och mattorna noggrant. Efter att detta är klart används moppning igen med en låg fuktlösning. Mattor är sedan dammsugas, och de är kvar för torkning i solen. Gardinerna och bottentavlorna hängs på tork.

När den rörliga rengöringspersonalen är klar kommer flyttkarlarna att packa allt för förvaring i låsta lådor. Det är viktigt att alla ömtåliga objekt är insvept i plast eller bubbelplast. Stoppade möbler och mattor läggs i den rörliga lastbilen tillsammans med andra stora, brytbara föremål, såsom bilder och glas eller speglar. Flytta städare noga med att se till att ingenting skadas i processen.

Många människor tror att flytta till ett nytt hem innebär att behöva ändra helt din livsstil. Detta är inte nödvändigtvis sant. Faktum är att när du anlitar professionell flytta städning tjänster, kommer du att se att de kommer att ge dig råd om hur du ska leva inom din budget samtidigt som kvaliteten på dina tillhörigheter. Dessutom kommer de att ha tips om hur du håller dina tillhörigheter färska när du lagrar dem på en ny plats.

Du hittar enkelt en lokal flyttstädning. Du ringer helt enkelt din lokala flyttfirma och be om en uppskattning. Tänk dock på att varje utflyttningsservice har en egen prisstruktur. Vissa kan ta betalt per timme, medan andra endast kan ta ut en fast avgift. Innan du anlitar en inflyttning eller flyttstädning är det viktigt att shoppa runt och jämföra priser.

Mitt namn är Lena och det är jag som skriver här på sajten och bloggen. Hoppas ni hittar bra tips!